Workshops

Een aantal keer per jaar verzorgt Schitterend Glas een workshop glas in lood (in het atelier in Alkmaar). Deze bestaat uit 2 middagen, 13.00-17.00 uur.
Elke cursist maakt een glas in lood raampje met rechte vormen, er is keuze uit 2 ontwerpen (ca. 35 x 35 cm, of ca. 45 x 35 cm). U wordt stap voor stap begeleid bij de verschillende technieken en na 2 middagen gaat u naar huis met een mooi raam. Geen ervaring nodig.
Kosten: €125,- p.p. (incl. materiaal, gebruik van het gereedschap, koffie/thee, iets lekkers).

Lijkt het u leuk om mee te doen? Van harte welkom! Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar schitterendglas@gmail.com, of door contact op te nemen m.b.v. het contactformulier op deze website. U wordt dan op de hoogte gehouden van data voor de workshops.

Het is ook mogelijk om met een groepje (max. 4 pers.) een workshop in overleg te plannen, neem gerust contact op voor de mogelijkheden.


Eerstvolgende workshops

  • 19 en 20 jan. '24: VOL
  • 23 en 24 feb. '24: VOL
  • 8 en 9 mrt. '24: VOL
  • 16 en 23 mrt. '24: VOL
  • 12 en 13 apr. '24: VOL
  • 24 en 25 mei '24: VOL
  • 14 en 15 jun. '24: VOL
  • 11 en 12 jul. '24: VOL  (let op: do en vrij)

Reacties van cursisten

"Een bijzondere ervaring te werken met glas, lood en soldeer. Werken en leren vonden plaats in een uitnodigende omgeving en met goede leiding en dito gezelschap konden we een mooi werkstuk maken. Dank!"

"ik heb genoten van de workshop! Ik vond het wel spannender dan ik had gedacht. Het resultaat mag er zijn!! Bedankt voor jouw begeleiding en aandacht!!

"Mijn raam hangt! Iedereen is onder de indruk van mijn werkstuk, zo leuk om je eigen werk voor het raam te zien hangen. Ik heb erg genoten van de workshop met een resultaat waar ik trots op ben!"

"Superleuke workshop gehad bij Carla.
Dag 1: Eerst een raam-ontwerp kiezen, kleuren glas uitzoeken; moeilijk zeg, zoveel keus! Dan netjes afmeten, heel belangrijk! Glas snijden, daar moet je even handigheid in krijgen. En de eerste dag van de workshop al een begin gemaakt met het lood.
Carla legt het goed uit, is vriendelijk en geduldig en spoort je daarnaast ook aan om door te werken. Prima, want zo komt het raamvolgende keer gewoon af! Nu al zin in!
Dag 2: Lood op maat snijden en alles in elkaar passen en meten. Dan alle loodstrips die elkaar kruisen, aan alkaar solderen. Het is een hele klus, maar wat een mooi ambacht!
Ik ben tevreden met het resultaat!.
Dank Carla voor weer een leuke, leerzame dag."